Melodija života

Forum za svu raju koja odluci da se ovdje učlani..družimo se, razgovarajmo, )Pozdrav svima od Belme
 
HomePortalFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Krvolocna Grofica!

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
avatar

Posts : 884
Join date : 2007-09-03
Location : N.Travnik.

PostSubject: Krvolocna Grofica!   Mon Sep 24, 2007 1:19 pmKrvoločna Grofica
Postoji još jedna priča a to je zašto vampiri vole krv mladih djevojaka. I ta priča ima porijeklo još iz srednjeg vijeka kada je stanovita grofica počela širiti teror u Transilvaniji.

Transilvanijska grofica Elisabeth Barthory bila je predivna mlada žena. Rodila se 1560. u jednoj od najbogatijih i najuglednijih obitelji u okrugu. Elisabeth se udala već s 15 godina ali u odsutnosti svog muža zaljubila se u nekog bljedolikog mladog plemića za kojega je kružio glas da je bio vampir. Nakon poduljeg putovanja s mladićem, Elisabeth je odjednom počela pokazivati očito zanimanje za krv. Kad je neku nespretnu sobaricu udarila u lice i jadnici je krv potekla, grofica ju je počela piti i zatim se njome namazala.

Govori se da potom djevojka nije više nikada viđena, a navodno ju je grofica dala ubiti i zatim se kupala u njezinoj krvi. To je bio početak užasnih orgija koje su trajale deset godina. Elisabethini povjerenici pretraživali su zemlju u potrazi za neudanim djevojkama i mamili ih obećanjima o dobru namještenju u dvorcu. Nakon što su dolazile u dvorac, nisu bile više viđene. Opet se govorkalo kako grofica ubija djevojke kako bi pila i kupala se u njihovoj krvi.

S vremenom se sakupilo toliko trupla da se više nisu mogla pokapati u dvorcu. Počeli su ih jednostavno bacati na polja, gdje bi ih pojeli vukovi. Nakon nekog vremena uplašeno seosko stanovništvo obratilo se kralju. On je u dvorac poslao rođaka krvoločne grofice, grofa Györgija Rhurza. Njen je rođak bio prisiljen osvojiti dvorac na juriš, a vojnici su našli još 50-tak trupla bez krvi pri upadu u dvorac.

Šesnaest članova dvorskog stožera, čarobnjaka i krvnika bilo je smaknuto. Groficu su navodno ostavili na životu, ali su je zazidali u sobu u koju je hranu i vodu dobivala samo kroz usku pukotinu. Nakon vrlo malo vremena grofica tako zatočena umrla.


Back to top Go down
View user profile http://melodija.forumotion.com
 
Krvolocna Grofica!
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Melodija života :: Misterije-
Jump to: