Melodija života

Forum za svu raju koja odluci da se ovdje učlani..družimo se, razgovarajmo, )Pozdrav svima od Belme
 
HomePortalFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share
 

 Bermudski trokut!

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 884
Join date : 2007-09-03
Location : N.Travnik.

Bermudski trokut! Empty
PostSubject: Bermudski trokut!   Bermudski trokut! Icon_minitimeMon Sep 24, 2007 1:09 pm

Bermudski trokut! Bermudatrianglevu3
Bermudski trokut

Na Zemlji postoje područja u kojima se dešavaju tajanstveni nestanci aviona, brodova, podmornica, a s njima i sva posada.

Najpoznatije područje u kojima se dešavaju takvi misterizoni nestanci zasigurno je Bermudski trokut. Njega omeđuju Florida, Puerto Rico i Bermudski otoci.

Samo od 1945. godine dogodilo se 1000 misterizonih nestanaka od privatnih brodova i aviona do komercijalnih mlažnjaka i putničkih brodova. Ni nakon mukotrpne potrage nisu našli olupine brodova ili aviona. Kao da su negdje prebaćeni.

Najpoznatiji slučaj nestanaka aviona je onaj leta 19. Vođa tog leta bio je Charles Taylor, a uz njega su bila još četiri pilota. U jednom trenutku, dok su letjeli, instrumenti su ''poludjeli'' i vođa je izgubio orijentaciju. Ubrzo je poslna spasilačka ekipa, ali ona i svih pet aviona leta 19 nestali su i nikada ih više nitko nije vidio. Nestali su kao da su prošli kroz nekakav prolaz koji vodi u drugu dimenziju.

Avion cessnu 172 slijedio je čudan oblak. Instrumenti su prestali raditi, a pilot je izgubio orijentaciju. Avion se srušio, a preživjeli su posvjedočili istinitost događaja.

Nisu samo avioni nestajali. ''Nestanak broda Body Too više je nego nevjerojatan'' piše poručnik američke obalne straže Richard Blias. ''Brod je imao radio-stanicu, a nije tražio pomoć! Isključeno je da bi nevrijeme ili eksplozija potopili brod.''

Brojni nestanci u proteklih 50 godina: Britanski transporter York 1952, mornarički Super Constellationa 1954, civilni teretni zrakoplov 1966, dva Stratotankera 1963... U tim je nestancima živote izgubilo više od 200 ljudi.

Avion DC3 poletio je 21.rujna 1981. iz Fort Laundala. Vrijeme je bilo lijepo i činilo se kao da će let proteći bez problema. Sve je bilo u redu dok avion nije stigao do kubanske obale. Veza je prekinuta, a avion je nestao s ekrana. Odmah je počela potraga za njim ali ni nakon tri dana ništa nije pronađeno.

Sve su to slučajevi za koje nije ponuđeno pravo rješenje, ali zato postoje brojne teorije.

Stručnjaci za hidrodinamiku iz Trontheima nakon dugogodišnjeg proučavanja nestanaka u Sjevernom moru došli su do nekih pouzdanih zaključaka. Otkrili su ''prag'' kontinenata duž tih opasnih zona. Ona ima oblik i razmjere koji u određenim vremenskim prilikama – mogu izazvati izuzetna strujanja mora.

Te struje uz pomoć oluje dolaze do ustaljenim morskim strujama, sudaraju se i ponekad se gotovo okomito podiže vodena masa i nastaje ''piramidalan val'' velikih razmjera. Oni misle da je baš to pravi odgovor za nestanke brodova jer brod, posebno teretni, neće moći izbjeći potapanje, ako se susretne s takvim valom. On se u tom slućaju nagne na jednu stranu, teret se pomakne pa se tako poremeti težište broda. Potapanje je neizbježno.

Ali kako objasniti nestanke aviona? Na to pitanje stručnjaci iz Trontheima nisu dali odgovor jer ih ne zanima. Oni isključuju prisustvo letećih tanjura iz svemira ili morskih dubina.

Brojni svjedoci tvrde kako su vidjeli NLO u području Bermudskog trokuta. Neki čak govore kako su ih vidjeli dok su se strmoglavo spuštali prema moru kada se ono otvorili, a potom zatvorilo, kada je NLO ''ušao''. Mnogi spominju i zelenu izmaglicu, prema kojoj su kasnije napravili pokus Philadelphia, kako okružuje avion ili brod.

Bermudski trokut i dalje ostaje jedna od neriješenih misterija u kojima i opet nepoznati leteći objekti imaju umiješane svoje prste.
Bermudski trokut! Bermudski3zs1
Back to top Go down
View user profile http://melodija.forumotion.com
 
Bermudski trokut!
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Melodija života :: Misterije-
Jump to: